الاثنين، 29 يوليو 2013

طريقة عمل الكحك


المقادير 

نص كيلو سميد - 1 كيلو دقيق - كوبايتين سمن - كوباية زيت ذرة - بيضتين - كوبايتين إلا ربع لبن دافى - 1 ملعقة كبيره خميرة عاديه (لا تستعملى الخميرة السريعة ) - معلقة صغيره سكر

التحضير  

 نضيف للدقيق معلقه كبيره ريحة الكحك من عند العطار
نخلط السوائل كلها مع بعض ونسيب نص اللبن لضبط العجين
نضيف خلطة السوائل للدقيق و ريحة الكحك مع معلقتين ماء زهر
ونعجن كويس ونضبط تخانة العجين بباقى اللبن
نسيب العجين متغطى بقماشه يخمر حوالى ساعه
ثم نقطع حتت صغيره ونحشيها باى شئ نحبه ( جوز / تمر / تين مجفف )
ونلم الاطراف ونرص فى صاج الفرن وممكن ننقشه لو نحب
ويدخل فرن حار حوالى 10-15 دقيقه ثم تحمير الوش
ويخرج يبرد ونرش على وشه سكر بودره ..ودى فايدة النقش لعدم انزلاق السكر

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق